15. Oldtimer Show (X)

100 évnél is idősebb motorkerékpárok, fakerekű autók, traktorok, buszok, teherautók, katonai járművek, gőzmozdonyok és vasúti kocsik: 500 válogatott oldtimer bemutatója!

A 15. jubileumát ünneplő Oldtimer Show 2020. október9-11. között ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban várja a látogatókat. Arendezvény nyitva tartása három órával bővül az előző éviekhez képest: pénteken12:00-19:00, szombaton 09:00-19:00, vasárnap 09:00-18:00-ig.

Minden típusból csak egy-egy példányt mutatunk be, ettől más a többi oldtimer rendezvényhez képest a budapesti Oldtimer Show, amely nem csupán kiállítás, hanem nagyszabású nosztalgia rendezvény: számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.

A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony-körfűtőházakbanelhelyezett kincsek jelentik. A prioritást a nagyon öreg „antik” oldtimerekélveznek. Itt lesz kiállítva a világon egyedülálló 104 éves Woods, a világ elsősorozatgyártású hibrid autója! A fakerekű óriást benzin-elektromos hajtássalgyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, tulajdonosaStanley típusú gőzmotort épített be 1920-ban. A Csehországból érkező autóteljesen eredeti és működőképes!

A szocialista autók csarnokában verklis adja majd a hangulatot. A rendezvényen kevésbé ismert KGST autókat is bemutatunk: Praga, Tatra, Wikov, Magosix… A Keleti pályaudvar óriás makettje előtt kerékpár kiállítás lesz látható, a Budapestről jövőre startoló Giro d’Italia kerékpáros verseny alkalmából rendkívüli oldtimer kerékpár kiállításra számíthatnak e kétkerekűek kedvelői. A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük amerikai autókat, teherautókat, buszokat és katonai járműveket.

A régi korok divatját korabeli ruhába öltözötthostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók isbeszállhatnak, hiszen a nosztalgiaruhában érkező vendégek ajándékokat kapnak aszervezőtől. Minden nap a három legszebb korabeli ruhába öltözött látogató-pár különajándékot is kap a nyílt „Öltözködési Stílus Versenyen”.

A gyermekekre díjmentesen használható játékok várnak:régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, kovácsműhely,íjászat, tűzoltás imitáció tűzoltóruhába öltözve, arcfestés, légcsúszda, bungeeés játszótér, az állatsimogatóban 30 féle állatka lesz. Idei újdonság aVíztorony Parkban felállított óriáskerék.

A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: a kerti vasút, a sínautó, a lóvasút, a hajtány, a mozdonyforgató és egy igazi gőzmozdonyt is befűtenek.

A megszokott Kalandjárók Kiállítás helyén most „USA Oldtimer Autó Kiállítás” lesz, a Víztorony Parkban mindhárom napon „Tuning és Sportautó Kiállítás” a fiatalok kedvéért, továbbá retro tuning autók és versenyautók is helyet kapnak. Ugyanitt lesz az OT Találkozó: erre a programra „lábon” érkeznek majd az előre regisztrált oldtimer autók. A rendezvény mindhárom napján más-más járművek lesznek láthatók az OT Találkozón!

Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenesparkolók várják a helyszínen. A Vasúttörténeti Park vasúton, busszal,villamossal és kerékpárúton is megközelíthető.

Jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók nyitvatartásiidőben, készpénzzel, bankkártyával és SZÉP Kártyákkal. Elővételben a rendezvénywebshopjában lehet megvásárolni a jegyeket: www.oldtimershow.hu

Az elővételes jegyek megvásárlására 2020. október 04-ig, vasárnap éjfélig van lehetőség. Az Oldtimer Show programjairól, tömegközlekedési és egyéb információkról a www.oldtimershow.hu honlapon vagy a www.facebook.com / Oldtimer Show Budapest oldalon találhatók további információk.

(X)