GP Ice Race 2020

1937 és 1974 között rendezték az eredeti Ice Race-t, amit még Ferdinand Porsche és Vincenz Greger álmodott meg, és ismerve a Porsche-család történetét, nem meglepetés a festői helyszín sem, az ausztriai Zell am See.

Ennek a hajdani versenysorozatnak a hangulatát, az eredeti környezetben próbálta megidézni a 2019-es GP Ice Race, amely akkora sikert aratott a résztvevők és a nézők között egyaránt, hogy már akkor biztosra vette mindenki az idei összejövetelt.

Bogárral, Trabanttal, P1800-as Volvóval, Porschékkel, Audikkal húzták a síelőket

A nézők számára nincs vonzóbb, amikor elmarad a VIP-s „rangkórság” és horribilis összegbe kerülő belépők nélkül lehet a paddockban, az autók és a pilóták között sétálni, nézelődni, ismerkedni. A GP Ice Race pont ilyen, és amint Hans-Joachim Stuck, az esemény nagykövete elmondta, a jövőben is erre a közönségbarát miliőre helyezik majd a hangsúlyt.

Ilyet sem látni gyakran: Alfa Romeo 8C 2300 a hóban…

A látnivalók? Minden gyártó kitett magáért, ennyi különleges Porsche 911-est ritkán látni egyszerre, az Audi elhozta az 1985-ös S1-es quattro-t és döbbenetes volt, amit a DTM versenygép RS5 produkált szöges gumikkal a jégen. Az olyan veteránok pedig, mint az Alfa 8C, már önmagukban is kuriózumnak számítanak.