Zaporozsec találkozó Sopronban

Lezajlott a Magyar Zaporozsec Klub éves találkozója, amit idén júniusban ezúttal Sopronban tartottak – rekordszámú résztvevővel.

Helyi erőként Dr. Harajda Miklós és a ReCar Classics & Customs csapata gondoskodott az izgalmas programokról. Az első, pénteki nap a megérkezésről és az ismerkedésről szólt, hiszen – most első alkalommal – két német Zapi is részt vett az eseményen, ezzel viszonozva a magyarok drezdai találkozón való megjelenését. Ehhez jó alapot adott az esti malacsütéssel egybekötött borkóstoló.

Ritkán látni együtt ennyi Zaporozsecet – és büszke tulajdonost…

Másnap, szombaton befutottak a társaság többi tagjai, így a klub történetében rekord született: a túrán tucatnyi Zaporozsec pöfögött végig vidáman a Soproni-hegység útjain, igen nagy feltűnést keltve. A kirándulás meglepetéseként mini erdei rallye-n is részt vettek az autók, komoly külsőséget adó rajt-cél kapukkal, valamint a tájékozódáshoz itinerrel. A futamot Halászi Esztiék nyerték eperszínű 968A típusú Zapijukkal.

Itinerből tájékozódtak a versenyzők

Az ebéd és a csoportkép elkészítése után, a Fertő-tó megtekintése, majd kevéske szabadprogram következett; a csapat fáradtan, éhesen érkezett vissza a szállásra, ahol feldobta a hangulatot a közös grillvacsora, miközben a résztvevők megtekinthették a 2015-ös találkozó filmjét is.

Erdei rallye-n bizonyíthatták tudásukat a résztvevők

A zárónap sem sikeredett unalmasra: vasárnap zajlott a soproni alkatrészbörze és veteránjármű-kiállítás az Alpha park parkolójában. A Zaporozsecek beálltak a kiállított járművek sorába, a klubtagok pedig nosztalgikus városnézésre indultak egy 311-es régi Ikarus busszal. Az idegenvezetés után rövid nézelődés következett a börze területén, majd visszaülve a Zapikba, a társaság a találkozó utolsó programpontja felé, a fertődi Esterházy-kastélyhoz vette az irányt.

Veterán Ikarus 311-es vitte városnézésre az érdeklődőket

Jövő nyáron Miskolc környékén kell számítani – remélhetőleg ugyanekkora létszámú – Zapis csoport jelenlétére, akkor lesz ugyanis a következő nagy klubtalálkozó és összejövetel.

Szabó Zsanett

(Bővebb információ: zaporozsec.com)